Rôzne druhy #tukov buď podporujú zápalové procesy, alebo im, naopak, zabraňujú. Telo potrebuje správne množstvo oboch typov tukov, aby sa dosiahla rovnováha.

Omega -6 mastné kyseliny, bohaté na kyselinu linolovú, podporujú zápaly. Patria sem rastlinné oleje, vyprážané jedlá, vajíčka… Spracované potraviny sú tiež bohaté na omega -6 mastné kyseliny, pretože obsahujú prozápalové znehodnotené tuky.

Omega -3 mastné kyseliny redukjú zápaly a nájdete ich v tučných rybách, rybích olejoch, živočíšnych bielkovinách zo zvierat chovaných vo voľnom chove, niektorých semenách , orechoch a riasach.

Ak sa chcete zbaviť zápalov musíte znížiť príjem omega -6 a zvýšiť omega -3 mastných kyselín. Zvýšiť príjem omega -3 mastných kyselín môžte pomocou chia semienok, rybí olej (#herbalifeline). Omega -3 mastné kyseliny sú dôležité pre zdravé srdce, funkciu mozgu, regulujú náladu a pôsobia ako prevencia pred chorobami, preto by mal každý užívať doplnky stravy s ich obsahom pre zlepšenie celkového zdravitného stavu.

Štúdie dokázali , že príjem omega -3 mastných kyselín redukuje telesný tuk, znižuje riziko depresií a iných porúch nálad, zlepšuje zdravie mozgu. Omega -3 majú výrazné ochranné vlastnosti proti starnutiu a rakovine.

Pridaj komentár